MERSİN / AKDENİZ - Hürriyet İlkokulu

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı etkinlikleri kapsamında 4/B sınıfının yaptığı çalışmalar.

Şbt

Okulumuz 4/C sınıfı 'öğrencileri Kültürün İzinde Mersin' projesi kapsamında Mersin'in güzel lezzetlerinden sıkma tanıtıldı, Mersin yöresi olan Türkmen Kızı oyunu öğrenildi, Türkmen Kızı türküsü resmedildi.

Ock

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Hikaye yazma yarışması düzenlendi.

Ara

‘İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası’ kasamında okulumuz 3/H sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan pankartlarla insan hakları ile ilgili farkındalık oluşturuldu. Emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

Okulumuz 3/İ Sınıfı öğrencileri İFET Geleneksel Oyunlarında Akdeniz ilçesinde yapılan yarışmalar sonucunda 3. sınıflar düzeyinde 1. oldular. Emek veren öğretmenimiz Ümit Gazi UÇAŞ ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz.

May

Okulumuz 3/G sınıfı öğrencileri öğretmenleri Oya MÜFTÜOĞLU ve velilieri eşliğinde Mersin Ayşe ECEVİT Masal Evi'ni ziyaret etti. Masal Evi'nde atölye öğretmenleri öğrencilerimize masallar okudu. Taş boyamaları yapıldı. Müzikler dinlendi ve ritim çalışmaları yapıldı. Öğrencilerimiz oyun alanında birçok geleneksel oyun oynama fırsatı buldular. Öğrencilerimize bu güzel ve keyifli günü yaşamalarına vesile olan öğretmenimize ve Masal Evi'ndeki tüm personele teşekkür ederiz.

May

Okulumuz 3/A, 3/G, 3/H, 4/C, 4/H ve 3/L sınıfları sınıf öğretmenleri eşliğinde Kuyuluk Tabiat Parkı'nda doğanın tadını çıkardı. Oyunlar oynandı, oyun parkında eğlenildi, piknikler yapıldı.. Öğrencilerimize bu güzel günü yaşamalarına vesile olan Muradiye SIVACI, Oya MÜFTÜOĞLU, Burhanettin ESEN, Tuba UĞURLUAY, Öykü GÜLERYÜZ, Yadikar VURGUN, Fatma SAVAŞ öğretmenlerimize ve eşlik eden velilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz yaptığımız başarılı eTwinning çalışmalarıyla eTwinning Okul Etiketi Almaya hak kazanmıştır. Projelerde yer alarak başarılı çalışmalar yapan ve emek veren tüm öğretmenlerimize, öğrencilerine ve velilerine teşekkür ederiz. Aşırı emek isteyen başvuru sürecinde kıymetli vaktini veren başta Öykü GÜLERYÜZ olmak üzere Fatma SAVAŞ ve Burhanettin ESEN öğretmenlerimize çok teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Nis

Okulumuz 3/B ve 3/D sınıfı öğrencileri Arbella Makarna Fabrikasını ziyaret etti. Fabrika hakkında bilgilendirilme yapıldı, makarnalardan ikram edildi. Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz e Safety Label (e Güvenlik Belgesi)

Ock

Her yıl eTwinning faaliyetlerinde başarılı çalışmalarda bulunan öğretmenlerin davet edildiği ve bu yıl 13.sü düzenlenen Ulusal Konferansa ilimizden 4'ü atölye öğretmeni olmak üzere 13 öğretmenimiz davet edildi. Bu konferansa atölye öğretmeni olarak katılan okulumuz İngilizce öğretmeni Fatma SAVAŞ ''Emergency Call: Stirrers and Settler in Language Classes'' atölye çalışması ile yerini aldı. Öğretmenimiz Fatma SAVAŞ'a başarılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Ara

Yerli Malı Haftası kapsamında okulumuzda yapılan kermese İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem ŞİMŞEK, şube müdürlerimiz Ayhan CIRIK, Kadir KARAKUŞ, Abdurrahman AKBUĞA ve Arif SOYLU ile okul müdürlerinin katılımlarıyla okulumuzu onurlandırdılar.

Yerli Malı Haftası'nda şiirler okundu, şarkılar söylendi, geleneksel oyunlar oynanarak bayram tadında kutlamalar yapıldı.

Kas

''Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız  bu yeterlidir. '' Aramızdan ayrılışının 84. yılında Cumuhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz..

May

Okulumuz İlkokul Fiziksel Etkinlikler Yarışması (İFET) Geleneksel Çocuk Oyunları müsabakalarında üstün başarı sağlayarak dereceye girdi. Bu yarışmadan öğrencilerimiz madalya ve kupalarını alarak okulumuzu gururlandırdı. Emek veren öğretmenimiz Ümit Gazi UÇAŞ ve öğrencilerine teşekkür ederiz.